Trainingsstages in Girona

Girona is de plek waar inmiddels meer dan 100 profwielrenners wonen en dat is niet zonder reden. Het goed te bereiken stadje heeft alle type terreinen voor de racefiets dicht bij elkaar: vlak, heuvels, lange beklimmingen, korte beklimmingen, kust, bossen. En dat allemaal op goed onderhouden wegen met weinig verkeer. Ook is Girona een paradijsje voor mountainbiken en Gravellen. Oneindig veel tracks door de bossen, van goed onderhouden gravelpaden tot technische downhill tracks.

Paul Kneppers is jouw coach gedurende je trainingsstage. Na zijn lerarenopleiding heeft hij 6 jaar professioneel gewielrend voor Spaanse ploegen en daarna omgeschoold tot wielercoach. Zijn specialiteiten zijn klimmen, dalen en de mentale kwesties bij het wielrennen. Hij woont al meer dan 10 jaar in Girona en kent de omgeving op zijn duimpje. Met zijn sociale kwaliteiten weet hij in een gezellige sfeer de wielrenner naar een hoger niveau te tillen. Zowel op fysiek vlak, als mentaal en de technieken in de bergen. Buiten het wielrennen, heeft hij ook veel ervaring in het mountainbiken.

We organiseren gezamenlijke trainingsstages waar je bij kunt aansluiten en ook trainingsstages/ fietsreizen voor gesloten groepen/ clubs of teams. Dit allemaal op alle niveaus. Want let op, trainen/ verbeteren kan op elk niveau: Van beginnende fietser tot professioneel.

Ben jij meer van het toeren zonder daarbij te hoeven verbeteren, neem dan eens een kijkje op deze website: www.fietseningirona.nl, waar we o.a. etappe tochten organiseren.

Trainingsstages met individuele inschrijving

Sluit aan bij één van onze gezamenlijke racefiets trainingsstages waar wij alle zorgen uit handen van de fietsers nemen. Zit er niks bij dat past in jouw agenda, stuur ons dan een mailtje en kijken we of je wellicht op andere data kunt aansluiten bij andere groepsritten. En kijk ook bij onze Cyclosportief weken wat je ook heel prima kunt zien als trainingsweek (dan geven we je op de rustdag een extra training).

Trainingsstages voor groepen

Laat de fietstrip (Race, MTB of Gravel) naar Girona van jouw groep, club of wielerteam door ons organiseren. Dit kan voor wedstrijd wielerploegen, maar ook voor recreatieve fietsgroepjes. Wij regelen de transfers, de accommodatie, de routes, het programma, Paul fietst met je mee, een mecanicien staat voor je klaar, we helpen met de organisatie voor het eventueel meedoen aan een fietsevenement (vrijwel elk weekend wordt er een Cyclosportief in de provincie georganiseerd), we kunnen een informatieavond inplannen over fietstechnieken in de bergen of over training. We kunnen sportmassages regelen, huurfietsen, een volgauto, wielervoeding. We ontvangen maar één groep tegelijkertijd in Girona en daarom kunnen we jullie reis helemaal op maat maken. De focus kan liggen op training, maar mag natuurlijk ook het genieten van de fiets en omgeving. Of een combinatie daarvan.

De accommodatie stellen we af op de wensen van de groep. In principe doen we dit in appartementen in het historische centrum van Girona, daar waar ook alle profs wonen. Maar we hebben ook connecties met hotels in het centrum. We gaan vooraf in gesprek met de groep en maken een custom made programma met passende routes. Vanaf het moment dat je met vliegtuig, trein of auto aankomt in Girona word je opgevangen door ons team en is alles geregeld.

Voor wedstrijd wielerploegen regelen we vaak een groot huis buiten de stad en maken we een gedetailleerd trainingsprogramma op (waaier rijden, sprint oefeningen, intervallen, deelname aan (trainings) wedstrijden, wedstrijd simulaties, kracht oefeningen, etc.

Voorbeeld prijs 1 – Een groep van 8 personen voor een week (7 nachten): Voor € 375,- per persoon heeft je groep;

  • Een lux en volledig ingericht appartement midden in het historische centrum van Girona met 4 slaapkamers.
  • Wordt je transport tussen het vliegveld Girona en het appartement geregeld.
  • Krijgt de groep vooraf een informatie-mail met routes afgestemd op de wensen en (indien gewenst) een fietsprogramma.
  • Fiets Paul (indien gewenst) met de groep mee.
  • Mag je gebruik maken van onze mecanicien indien er mechanische problemen zijn.
  • Mag je gebruik maken van ons fietsmateriaal en gereedschap.
  • Regelen wij alles rondom het meedoen aan de lokale Cyclosportief op zondag.
  • Eventueel halverwege de week een informatie avond : tips & tricks over het fietsen/ trainen in de bergen.

Voorbeeld prijs 2 – Een groep van 12 personen voor een lang weekend (4 nachten): Voor € 210,- per persoon kunnen we hetzelfde pakket aanbieden als voorbeeld 1 met twee appartementen naast elkaar, elk met 3 slaapkamers.

Wil je met een klein groepje komen, neem dan contact op of we voor vergelijkbare prijzen samen met andere kleine groepjes gezamenlijke ritten kunnen inplannen. Of sluit aan bij één van onze gezamenlijke trainingsstages (zie boven).

Reserveren voor groepsboekingen

Voor deelname aan een gezamenlijke trainingsstage kun je bij de desbetreffende week het boekingsformulier vinden.

Voor een groepsboeking of prijsopvraag vul je hieronder zo veel mogelijk gegevens in en binnen minimaal één werkdag komen we via de mail bij je terug met beschikbaarheid en prijzen.