Over Paul Kneppers

Over Paul

Campo Bicicleta is opgericht door Paul Kneppers. Sinds 8 augustus 2006, na het afmaken van zijn studie voor wiskundeleraar, woont hij in Spanje voor het wielrennen. Hij is een zogenaamde klimmer vandaar dat hij naar het bergachtige Spanje is getrokken.

Hij heeft in Spanje voor vier verschillende wielerploegen gereden (als amateur, semiprof en prof): Maxxis, Massi, Telco’m en Caja Rural. Voor het wielrennen heeft hij door heel Spanje gereisd en op veel plekken gewoond: Barcelona, Girona, Pamplona, Granada, Madrid en Malaga.

Koersen in Spanje

In 2007 reed Paul zich via een kleine amateurploeg in de kijker bij de Baskische ploeg TELCO`M. Hier zou hij in totaal 4 jaar lang voor rijden en zich ontwikkelen als wielrenner (2008 t/m 2012).

In iedere wielercarrière zijn er momenten van pech en voor Paul was het jaar 2009 een harde leerschool. Het seizoen daarna (in 2010) was een uitschieter in positieve zin en mocht hij 16 keer het podium beklimmen, met vijf overwinningen (inclusief een etappekoers). Daarnaast won hij dat jaar het Baskische overall klassement “Euskaldun”. Een belangrijk hoogtepunt was een felicitatie van Miguel Indurain met de overwinning in de Euskaldun-competitie.

In het jaar 2011, kwam er bij de pro-continentale ploeg Caja Rural een plek vrij. Het hoogtepunt werd de ronde van Portugal waar Paul met zijn ploeg zowel de overwinning in het bergklassement als in het jongerenklassement binnen haalde.

Na de koers

Sinds 2011 organiseert Paul trainingskampen voor Nederlandse wielerploegen. Daaruit is Campo Bicicleta ontstaan en in 2013 kwam het besluit om dit gedurende het hele jaar te gaan doen beginnende met het omscholen tot een wielercoach/ trainer.

In Girona ontvangen Paul en zijn team het hele jaar fietsers – wedstrijdrenners en recreatieve fietsers. De specialiteit van Paul is het organiseren van een trainingsstages en begeleiding bij wedstrijden/ Cyclosportiefs waar de nadruk wordt gelegd op het verbeteren van fietsprestaties.

Daarnaast koerst Paul nog altijd – in 2020 voor Team Smartdry. En, ook de zomercyclo’s in de Alpen en Pyreneeën behoren steevast tot zijn doelen. In 2019 reed Paul nog naar de 10e plek overall in de Marmotte Alpen en in de Pyreneeën Marmotte finishte hij op een 4e plek overall.

Kijk voor alle wielren avonturen, uitslagen, wedstrijdverslagen en foto’s op het blog dat Paul heeft bijgehouden tijdens zijn carrière.