MTB singletrack paradijs Girona

Girona is een waar mountainbike paradijs en toegankelijk voor elk niveau. Direct vanuit de stad Girona heb je alle type routes: van zeer technische single tracks tot mooie brede gravelpaden. Anne Tauber (Nederlands kampioene MTB) heeft bij ons getraind en noemde het gebied ideaal om te trainen voor World Cups omdat het terrein in de nabije omgeving van Girona lijkt op het parcours van de World Cups: technisch, rotsen, niet al te lange klimmen, stukjes met zachte ondergrond en verschillende type landschappen in een kleine straal.

Maar ook voor de minder ervaren en zelf voor de beginnende mountainbiker zijn er genoeg routes. Dan beginnen we met niet al te gekke routes en bouwen we dat de dagen erna uit naar steeds iets uitdagender. Blijf je liever alle dagen op de bredere grindpaden dan kan dat ook, want ook hier zijn veel mogelijkheden voor.

Girona staat wereldwijd bekend om de wielrenroutes, maar gek genoeg is Girona nog veel indrukwekkender om de mountainbikeroutes. Je fietst het historische centrum uit en zonder ook maar één autoweg zit je direct in een gebied met ontelbare MTB tracks. Je kunt lange klimmen meepakken in het gebied van de Rocacorba, je kunt het vlakker houden als je naar het zuiden fietst. Het “World Cup” parcours ligt ten Noord-Oosten van de stad in het gebied Els Angels en Sant Miquel. Droge kustlandschappen met rotsen en zand richting de kust.

Mountainbiken is een hele populaire sport onder de Catalanen (vele malen populairder dan wielrennen). Elk dorp heeft zijn MTB club. En bijna elke zondag wordt er een MTB Marathon, Gran Fondo of wedstrijd georganiseerd. Wij zelf gebruiken vaak de routes van kort geleden wedstrijden die zijn gehouden, hierdoor weten we dat de paden goed zijn onderhouden. Onze coach/ gids doet zelf ook regelmatig mee met deze wedstrijden en houdt dat hele circuit goed in de gaten en heeft veel contacten in de Girona MTB wereld.

We organiseren één keer per jaar een Themaweek waar iedereen bij aan kan sluiten (bij niveauverschillen splitsen we de groep op), namelijk onze Girona MTB Challenge week. Deze staat in het teken van de 3daagse single track marathon wedstrijd. Een zeer goed georganiseerde wedstrijd die uitdaging biedt voor de wedstrijd mountainbiker, maar tegelijkertijd ook nog net te doen is voor de minder ervaren mountainbiker (die we de dagen ervoor bijspijkeren als het gaat om de techniek in de Spaanse bergen).

De rest van het jaar zijn mountainbike groepen welkom om bij ons te komen trainen en/ of deel te nemen met evenementen in de omgeving. Stuur ons een mail naar info@campobicicleta.com voor een vrijblijvende offerte om met jouw club of vriendengroep bij ons te komen mountainbiken.

Paul Kneppers is de coach tijdens de ritten. Hij heeft veel ervaring in het mountainbiken, rijdt zelf nog regelmatig wedstrijden en finished voorin. En kent de omgeving van Girona als zijn broekzak. Het landschap verandert constant waardoor er paden verdwijnen of juist nieuw erbij komen (als één van de vele mountainbikeclubs een nieuw pad heeft aangemaakt). Paul zit minimaal één keer per week op de mountainbike en blijft zo altijd op de hoogte van de status van de paden. Vooraf maken we vaak een programma, maar gedurende de week kunnen we daar prima flexibel mee omgaan.

Ik zou zeggen, kom het voor je zelf zien, je zult er geen spijt van hebben!

Reserveren

Voor deelname aan onze themaweek 27 maart – 3 april kun je bij de desbetreffende week het boekingsformulier vinden.

Voor een groepsboeking of prijsopvraag vul je hieronder zo veel mogelijk gegevens in en binnen één werkdagen komen we via de mail bij je terug met beschikbaarheid en prijzen.