Girona en omgeving

Ideaal fietsgebied

Symbool voor het fietsen rond Girona staan de goede wegen en de diversiteit aan landschappen. Er is weinig verkeer op de weg en je er zijn heel veel route-opties.

Het klimaat is mild – gedurende het hele jaar. Weinig regen, veel zon en toch geen extreme temperatuurverschillen met Nederland. Dat laatste zorgt ervoor dat je lichaam al snel gewend is aan de omgeving.

In Catalonië zijn daarnaast vrijwel ieder weekend cyclosportiefs waaraan je kunt deelnemen. In de winter zijn er voor de wedstrijdrenners ook veel trainingskoersen die je kunt rijden.

 

De stad Girona

Girona is een middelgrote stad met een kleine historische kern. Het oude – Joodse – hart is een wirwar van straatjes, steegjes en trappen. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden die je niet mag missen – zoals: de oude stadsmuur, de kathedraal en de tuinen aan de rand van het centrum.

De stad staat bekend om zijn goede restaurants en terrassen. Ook op cultureel gebied worden er het hele jaar allerlei activiteiten gepland.

Met de trein- en busverbindingen kun je alle kanten op. Met 40 minuten ben je in Barcelona, 30 minuten naar Figueres en het strand is binnen een uur te bereiken.

De provincie rond Girona

De streek rond de de stad Girona is voor de fietsers een waar walhalla. Iedere windrichting geeft je een totaal ander landschap om te ontdekken.

In het noorden heb je de heuvels en de Pyreneeën, naar het oosten de Costa Brava, in het zuiden de bergen van het nationaal park Montseny en in het westen het rotsachtige vulkaanlandschap van La Garrotxa.

In de hele provincie vind je oude middeleeuwse dorpjes met een klein plein, waar vrijwel altijd een leuk terras of bar is te vinden. Catalonië is een gastvrije regio, waar je je niet snel zult vervelen.