Fietsen in Girona

Fietsen in Girona

Symbool voor het fietsen rond Girona staan de goede wegen en de diversiteit aan landschappen. Er is weinig verkeer op de weg en er zijn heel veel route-opties. Het is een uniek stukje in de regio Catalonië.

Het klimaat is mild – gedurende het hele jaar. Weinig regen, veel zon en toch geen extreme temperatuurverschillen met Nederland. Dat laatste zorgt ervoor dat je lichaam al snel gewend is aan de omgeving.

In Catalonië zijn daarnaast vrijwel ieder weekend cyclosportiefs waaraan je kunt deelnemen. In de winter zijn er voor de wedstrijdrenners ook veel trainingskoersen die je kunt rijden. Bij de trainingsstages en wielrenvakanties die we organiseren zijn de cyclosportiefs een vast element.

Wil meer lezen over trainen vanuit Girona? Lees dan het verhaal van ‘Travelwriter’ Aniek over een trainingsweek in Girona.

Wil je niet op de racefiets op mountainbike op pad, maar een trekking-tocht maken? Kijk dan eens op de website van Fietsen in Girona.

De stad Girona

Girona is een middelgrote stad met een kleine historische kern. Het oude – Joodse – hart is een wirwar van straatjes, steegjes en trappen. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden die je niet mag missen – zoals: de oude stadsmuur, de kathedraal en de tuinen aan de rand van het centrum.

De stad staat bekend om zijn goede restaurants en gezellige terrassen. Ook op cultureel gebied worden er het hele jaar allerlei activiteiten gepland.

Met de trein- en busverbindingen kun je alle kanten op. Met 40 minuten ben je in Barcelona, 30 minuten naar Figueres en de stranden van de Costa Brava zijn binnen een uur te bereiken.

De provincie rond Girona

De streek rond de de stad Girona is een fietsparadijs. Iedere windrichting geeft je een totaal ander landschap om te ontdekken.

In het noorden heb je de heuvels en de Pyreneeën, naar het oosten de Costa Brava, in het zuiden de bergen van het nationaal park Montseny en in het westen het rotsachtige vulkaanlandschap van La Garrotxa.

In de hele provincie vind je oude middeleeuwse dorpjes met een klein plein, waar vrijwel altijd een leuk terras of bar is te vinden. Catalonië is een gastvrije regio, waar je je niet snel zult vervelen.