Fietsen in Catalonië

De streek Catalonië

Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, is misschien wel de bekendste trekker van deze regio. Daarnaast zijn er de stranden van de costa’s – waaronder de Costa Brava. Maar, dit deel van Spanje heeft veel meer te bieden. Op een relatief klein oppervlakte vind je een uniek tapijt van landschappen, wat het voor fietsers een prachtig gebied maakt.

Toerisme naar Catalonië beperkte zich jarenlang tot de kustregio’s, maar sinds de Olympische Spelen van 1992 is de stad Barcelona misschien wel de grootste toeristische trekpleister. Lees hier meer over Barcelona.

Nog steeds zijn de Costa Brava en de Costa Maresme (de kustlijn boven Barcelona) bij veel vakantie-gangers in trek. Maar, er is zoveel meer te zien en te beleven in deze autonome en trotse regio.

Qua natuurschoon zijn de bergachtige delen misschien nog wel mooier. De Pyreneeën dienen als een natuurlijk noordelijke grens met Frankrijk en meer westwaarts zijn er veel natuurparken te vinden met waterbronnen, kliffen en zelfs vulkanen.

Catalonië is een streek waar je zoveel kunt ontdekken – vooral ook op de fiets.

Fietsen in Catalonië

De Catalaanse regio staat bekend om de diversiteit aan landschappen. Maar, niet op iedere plek laat de ruige natuur zich temmen door en voor fietsers.

De provincie Girona is een voor fietsers ongeëvenaard gebied. Deze provincie en streek is veel vriendelijker qua hoogtemeters dan andere Catalaanse regio’s. Girona biedt de ideale combinatie van bergen, heuvellandschap en zelfs vlakke wegen.

De Emporda is een vlakke streek ten oosten van Girona, direct achter het Gavarres-gebergte dat de stad afbakent aan de oostkant. Naar het westen vind je de bergen van Montseny, waar veel waterbronnen zijn. In het noord-westen vind je de vulkanen van de Garrotxa.

Die veelzijdigheid van landschappen kun je ontdekken via het grote aantal goed geasfalteerde wegen. De infrastructuur maakt de regio Girona heel geschikt voor fietsreizen en trainingsstages. De keuze aan route-opties is groot en biedt voor Campo Bicicleta de ideale plek om wielrenvakanties en trainingsstages te organiseren.