Fietsen aan de Costa Brava

De Costa Brava

Bij veel mensen staat de Costa Brava bekend om het toerisme. Gelukkig is er nog veel meer te ontdekken aan de zogeheten ‘wilde’ kuststrook van Catalonië. Rotspartijen, kleine baaitjes en veel diversiteit in begroeiing. De fiets is ideaal om te genieten van de natuur en de Catalaanse sfeer die je in de dorpjes treft.

De Costa Brava loopt vanaf de grens met Frankrijk tot aan Blanes. Hierna gaat de kust verder onder de naam Costa Maresme. Op de grens met Frankrijk lopen de Pyreneeën via de kust over naar het schiereiland Cap de Creus. Dit schiereiland heeft een woest en rotsachtig landschap, waar je schilderachtige witte dorpjes als Cadaques en El Port de la Selva vindt.

Zuidelijker – in Empuries (in de buurt van L’Escala) – vind je een park met Griekse en Romeinse ruïnes. Dit park ligt direct aan zee en naast een fietspad dat door de duinen loopt. Op die manier wordt het direct een onderdeel van je fietsroute.

Kleine witte dorpjes blijven je tegemoet komen – hoe zuidelijker je gaat. De kuststrook bij Begur is ruig met veel hoogteverschil en voor fietsers is de kustweg tussen Sant Feliu de Guixols en Tossa de Mar een waar walhalla.

Fietsroutes aan de Costa Brava

De Costa Brava is een van de hoogtepunten van de provincie Girona. Voor ons, ook een vast onderdeel in de routes die we bieden. We zeggen tegen iedereen: je trip naar Girona is niet compleet zonder een dag aan de kust.

Wanneer we de ‘kustroute’ aanraden hebben we het vrijwel direct over de spectaculaire kustweg tussen Tossa de Mar en Sant Feliu de Guixols. Een weg van 15 kilometer als een achtbaan – ‘op en neer’ met constant uitzicht op zee. De ruige kust toont zich hier op z’n mooist. Je hebt uitzicht op de rotsformaties, ziet baaitjes tientallen meters lager liggen en het blauw van de zee doet je verlangen naar een verkoelende duik in het water.

Mooie plekken vind je aan de Costa Brava genoeg, maar we adviseren altijd met een gids of een gps-route op pad te gaan – zeker als je hier nog niet eerder gefietst hebt. Net zoals in de rest van de provincie heb je hier zoveel route-opties, dat het zonde zou zijn als je op de ‘grotere’ en drukkere wegen uitkomt.

De Costa Brava is een prachtig onderdeel van Catalonie. Wil je ook ontdekken waar de mooiste plekken zijn? Of, samen met een gids van ons op pad naar de kust? Lees hier verder over onze fietsreizen.