Girona MTB Challenge

Reis-informatie

Data: 20 t/m 26 mei 2024

Vluchten: Indien je de volgende vluchten bij Transavia boekt regelen wij de transport tussen het vliegveld Girona en de accommodatie in Girona:

  • Heen: Amsterdam – Girona, vlucht HV5765, vetrek 19 mei om 19:45 uur.           Of: Rotterdam – Girona, vlucht HV5067, vertrek 20 mei om 7:10 uur
  • Terug: Girona – Amsterdam, vlucht HV5766, vertrek 26 mei om 22:25 uur.          Of: Girona – Rotterdam, vlucht HV5068, vertrek 27 mei om 9:40 uur

Doelgroep: Voor de fanatieke recreatieve (en wedstrijd) MTB’er. Niet fietsende partners zijn ook welkom! Ervaring in het mountainbiken een vereiste, ervaring in de bergen hoeft niet. De maanden vooraf minimaal 2 keer in de week op de fiets gezeten. We splitsen eventueel in twee groepen indien er niveau verschil is.

Reis gaat door bij: Minimaal 6 deelnemers

Prijs en accommodatie
Je kunt kiezen uit de volgende drie mogelijkheden (prijzen zijn voor 7 nachten incl ontbijt):
– Gedeeld appartement: € 585   (eigen kamer + € 175)
– Hotel 2*:                      € 685   (eigen kamer + € 220)
– Hotel 4*:                      € 830   (eigen kamer + € 370)

Fietsvervoer
We adviseren je eigen fiets mee te nemen. Je kunt dit zelf doen, of voor € 125 (retourtje) laten vervoeren door Danny: 22 maart inleveren op een centraal punt en 1 april weer ophalen.

Het inschrijfgeld voor de MTB Challenge is nog niet inbegrepen bij onze weekprijs.      NB: Wij regelen jouw inschrijving!

Programma

Onze themaweek zal volledig in het teken staan van de ‘Girona MTB Challenge’. Dit wordt gezien als één van de mooiste mountainbike evenementen van het jaar hier in Girona waar het mountainbiken een hele grote sport is (nog groter dan wielrennen). De organisatie is tip top in orde met een grote en mooie start- en finishlocatie in Girona stad. Drie dagen over de mooiste single tracks van Girona.

Deze week is voor fanatieke recreatieve mountainbikers. Belangrijk is dat je getraind hebt in de voorgaande maanden (minimaal 1 tot 3 keer per week). Enig niveauverschil in de groep is geen ramp, want we zullen ons de eerste dagen inhouden om fit aan de start van de MTB Challenge te starten. Bij veel niveauverschil splitsen we op in twee groepen. We hebben twee Nederlandse begeleiders: Paul Kneppers (de gids) en Danny Gevers (de coach).

Op de eerste twee dagen zullen we rustige acclimatisering ritten doen waar we ook delen van het parcours verkennen en waar we toch al best lang op de fiets zullen zitten maar altijd op een rustig tempo en de nodige koffiestops. Dag drie  staat in het teken van het verbeteren van de techniek (remmen, positie op de MTB, moeilijke afdalingen) + een achteraf voor de liefhebbers een extra lus.

Dag vier een uurtje losfietsen in combinatie van de startnummers ophalen en de fietsen klaar maken. 31 maart, 1 en 2 april vindt de 3 daagse plaats met elke dag start en finish in het centrum van Girona waar ons team ook zal staan voor de nodige aanmoedigingen!

Girona MTB Challenge

Het mooiste mountainbike evenement van Girona is de Girona MTB Challenge. Drie dagen over de mooiste singletracks van Girona. Op vrijdag en zondag etappes van rond de 50 km en op de zaterdag de koninginnenetappe van 80 km. En alle dagen meer dan 1000 hoogtemeters via relatief korte klimmen. De single tracks zijn technische en afwisselende paden maar tegelijkertijd ook toegankelijk voor de minder ervaren mountainbiker. Elke dag zijn er hele korte stukjes dat het technischer wordt maar dit is te overzien voor diegene die voor het eerst in de bergen mountainbiken. En tegelijkertijd is het ook spectaculair voor de ervaren (wedstrijd) mountainbiker. En achterin het veld wordt het weer gezien als een toertocht waar men minder haast heeft.

De organisatie vanuit het wel bekende bedrijf Klassmark is tot in de details goed georganiseerd. Er staan heel wat profs vanuit de hele wereld aan de start en met een spectaculaire start- en finish locatie ben je drie dagen helemaal in de MTB sfeer.

Voor alle informatie over de MTB Challenge ga je naar de website van de organisatie.

Tijdens de 3 etappes zal onze verzorger steeds aanwezig zijn bij de start en finish. Als ook op verschillende locaties tijdens de wedstrijd voor bidons en voeding aangeven.

 

 

 

Reserveren

Booking

    Extra opties