Girona MTB Challenge

Reis-informatie

Data: 14 t/m 21 juni 2021

Vluchten: Boek je de volgende vluchten bij Transavia (www.transavia.com), dan regelen wij je transport van en naar het vliegveld Girona:

  • Heen: Amsterdam – Girona, vlucht HV5765, vertrek 13 juni om 19:40 uur                                             Of: Rotterdam – Girona, vlucht HV5067, vertrek 14 juni om 7:10 uur
  • Terug: Girona – Amsterdam, vlucht HV5766, vertrek 20 juni om 22:20 uur                                              Of: Girona – Rotterdam, vlucht HV5068, vertrek 21 juni om 9:35 uur

Doelgroep: voor de fanatieke recreatieve (en wedstrijd) MTB’er. Niet fietsende partners zijn ook welkom!

Reis gaat door bij: We hebben al genoeg deelnemers om de week door te laten gaan. Dit omdat alle deelnemers van 2020 hun deelname naar volgend jaar hebben opgeschoven.

Prijs: € 525 (incl: accommodatie, ontbijt, transport vliegveld Girona, wielershirt van Campo Bicicleta)

Het inschrijfgeld voor de MTB Challenge is nog niet inbegrepen bij onze weekprijs. Prijs is €185,- bij inschrijving vóór 31/01/2021, NB: Wij regelen jouw inschrijving!

Accommodatie: In het fietsvriendelijke 2* hotel Erba by Pillow in het centrum van Girona, vanwaar we elke dag de training starten. Bovenstaande prijs is op basis van een tweepersoonskamer. Voor een extra prijs van € 60 kun je een individuele kamer boeken. Wil je liever in een 3/4* hotel verblijven of een appartement, dan mag je dat aangeven in het boekingsformulier onderin.

Programma

Onze themaweek zal volledig in het teken staan van de ‘Girona MTB Challenge’. Dit wordt gezien als één van de mooiste mountainbike evenementen van het jaar hier in Girona waar het mountainbiken een hele grote sport is (nog groter dan wielrennen). De organisatie is tip top in orde met een grote en mooie start- en finishlocatie in Girona stad. Drie dagen over de mooiste single tracks van Girona.

Deze week is voor fanatieke recreatieve mountainbikers. Belangrijk is dat je getraind hebt in de voorgaande maanden (minimaal 1 tot 3 keer per week). Enig niveauverschil in de groep is geen ramp, want we zullen ons de eerste dagen inhouden om fit aan de start van de MTB Challenge te starten. Bij veel niveauverschil splitsen we op in twee groepen.

Op de eerste twee dagen (14 en 15 juni) zullen we rustige acclimatisering ritten doen waar we ook delen van het parcours verkennen en waar we toch al best lang op de fiets zullen zitten maar altijd op een rustig tempo en de nodige koffiestops. Dag drie (16 juni) staat in het teken van het verbeteren van de techniek (remmen, positie op de MTB, moeilijke afdalingen) + een achteraf voor de liefhebbers een extra lus.

Dag vier (17 juni) een uurtje losfietsen in combinatie van de startnummers ophalen en de fietsen klaar maken. 18, 19 en 20 juni vindt de 3 daagse plaats met elke dag start en finish in het centrum van Girona waar ons team ook zal staan voor de nodige aanmoedigingen!

Extra informatie

Voor alle informatie over de MTB Challenge ga je naar de website van de organisatie.

Zodra het officiële parcours van 2020 bekend is gemaakt zullen we dat ook hier plaatsen.

Hieronder zie je drie korte video´s van de etappes van 2019:

Etappe 1, Etappe 2 & Etappe 3

Een langere video van de 3-daagse van Girona (2018 editie) vind je hiernaast. Zo krijg je een goed indruk over het parcours en het evenement.

Reserveren

Extra opties