Girona MTB Challenge

Reis-informatie:

Data: 18 t/m 25 maart 2019.  (Overleg als je eerder/ later wilt komen/ weggaan).

MTB-Challenge: 22 t/m 24 maart

Doelgroep: voor de fanatieke recreatieve MTB’er.  (Niet fietsende partners zijn ook welkom)

Deelnemers: reis gaat door bij een groepsgrootte van 5 personen.

Prijs: € 551,-  (incl: accommodatie voor 7 nachten, ontbijt, vier avondmaaltijden, deelname aan onze week, transport vliegveld Girona)

Het inschrijfgeld voor de MTB Challange (€165,- t/m 31 december 2018) is nog niet inbegrepen bij onze weekprijs.

Accommodatie
In ons eigen sport-B&B aan de rand van het centrum van Girona, waar je een individuele kamer krijgt. Als je met drie of meerdere personen komt dan kun je eventueel ook kiezen voor een eigen appartement, vraag naar de prijzen.

Programma

Onze themaweek zal volledig in het teken staan van de ‘Girona MTB Challenge’ staan. Een jong evenement – dat de populariteit van Girona als MTB bestemming snel heeft vergroot. Ontdek de mooiste paden en single tracks rond de fietshoofdstad van Europa.

Deze week is voor fanatieke recreatieve mountainbikers. Belangrijk is wel dat je getraind hebt in de voorgaande maanden (minimaal 1 tot 3 keer per week).

De drie etappes hebben de start en finish in het centrum van Girona. Het parcours van 2019 moet nog bekend gemaakt worden, maar hieronder zie je de dagafstanden met het aantal hoogtemeters:

Etappe 1: (22 maart) 58 km & 1500 hm

Etappe 2: (23 maart) 80 km & 1620 hm

Etappe 3: (24 maart) 51 km & 1030 hm

Op de reisdag 19 maart zullen we beginnen met een korte en rustige in-kom rit. De twee dagen daarna gaan we delen van het parcours verkennen, acclimatiseren en hier en daar de techniek in de bergen verbeteren. De derde dag halen we aansluitend de startnummers op en maken we de fietsen klaar voor de volgende dag. Vanaf dag 4 gaat het grote avontuur beginnen!

Deze week wordt begeleid door Willem Jan Post, onze mecanicien en een ervaren Nederlandse wedstrijd mountainbiker. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van groepen op de MTB.

Vanaf 2019 bieden we ook nog eens vier avondmaaltijden aan. We eten ’s avonds met de hele groep in ons B&B en zorgen voor een goede sportmaaltijd, klaargemaakt door onze eigen kok.

Extra informatie

Voor alle informatie over de MTB Challenge ga je naar de website van de organisatie.

Zodra het officiële parcours van 2019 bekend is gemaakt zullen we dat ook hier plaatsen.

Hieronder zie je drie korte video´s van de etappes van 2018:
Etappe 1
Etappe 2
Etappe 3

Een langere video van de 3-daagse van Girona vind je via deze link. Zo krijg je een goed indruk over het parcours en het evenement.

Reserveren

Extra opties