Girona MTB Challenge

Reis-informatie

Data: Vanwege de Corona-virus is het evenement verplaatst van april naar september –> 5 – 14 september 2020.    Overleg als je eerder/later wilt komen/weggaan. Er gaan ook terugvluchten na de laatste dag (13 september). De 3-daagse wedstrijd is op 11, 12 en 13 september

Doelgroep: voor de fanatieke recreatieve MTB’er. Niet fietsende partners zijn ook welkom!

Reis gaat door bij: Een groepsgrootte van minimaal 6 personen (op dit moment hebben we 4 deelnemers – bij minder dan 6 deelnemers zullen we i.p.v. alle ritten een 3 tal ritten gaan begeleiden vooraf het evenement)

Prijs: €540,50 (incl: accommodatie voor 9 nachten, ontbijt, transport vliegveld Girona, wielershirt van Campo Bicicleta)

Het inschrijfgeld voor de MTB Challenge is nog niet inbegrepen bij onze weekprijs. Prijs is €170,- bij inschrijving vóór 31/01/2020, voor niet-licentiehouders is het €185. Vanaf 01/01/2020 is de prijs €190,- en voor niet-licentiehouders € 205,-  NB: Wij regelen jouw inschrijving!

Accommodatie: Je verblijft in het fietshotel hotel Margarit in het centrum van Girona.  Onze prijs is op basis van een tweepersoonskamer. De extra prijs voor een single room is € 100,-. Wil je liever een ander type verblijf? Neem dan contact met ons op.

Programma

Onze themaweek zal volledig in het teken staan van de ‘Girona MTB Challenge’. Dit wordt gezien als één van de mooiste mountainbike evenementen van het jaar hier in Girona waar het mountainbiken een hele grote sport is (nog groter dan wielrennen). De organisatie is tip top in orde met een grote en mooie start- en finishlocatie in Girona stad. Drie dagen over de mooiste single tracks van Girona.

Deze week is voor fanatieke recreatieve mountainbikers. Belangrijk is dat je getraind hebt in de voorgaande maanden (minimaal 1 tot 3 keer per week). Enig niveauverschil in de groep is geen ramp, want we zullen ons de eerste dagen inhouden om fit aan de start van de MTB Challenge te starten. Bij veel niveauverschil splitsen we op in twee groepen.

Week-indeling

Nadat alle deelnemers zijn aangekomen op 5 september beginnen we na de lunch met een rustig inkom ritje over de niet al te moeilijke single tracks van Les Gavarres. De twee dagen daarna doen we langere ritten waar we delen van het parcours verkennen en verder gaan acclimatiseren. Vervolgens een dagje met de focus op de techniek (remmen, positie op de MTB, moeilijke afdalingen) + een achteraf voor de liefhebbers een extra lus.

Dag 5 een rustdag en dag 6 een uurtje losfietsen in combinatie van de startnummers ophalen en de fietsen klaar maken. Vanaf dag 7 gaat het grote avontuur beginnen met elke dag start en finish in het centrum van Girona waar ons team ook zal staan voor de nodige aanmoedigingen!

Begeleiding

Deze week wordt begeleid door Willem Jan Post, onze ervaren Nederlandse wedstrijd mountainbiker. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van groepen op de MTB waar hij ook helpt met het verbeteren van de techniek. Hij was vorig jaar 8e in het algemeen klassement van deze Girona MTB Challenge. Bij eventueel opsplitsen van de groep fietst Paul Kneppers ook mee. Er is elke dag na de rit gelegenheid om samen met Willem Jan je fiets weer na te lopen en eventuele problemen op te lossen.

Extra informatie

Voor alle informatie over de MTB Challenge ga je naar de website van de organisatie.

Zodra het officiële parcours van 2020 bekend is gemaakt zullen we dat ook hier plaatsen.

Hieronder zie je drie korte video´s van de etappes van 2019:

Etappe 1, Etappe 2 & Etappe 3

Een langere video van de 3-daagse van Girona (2018 editie) vind je hiernaast. Zo krijg je een goed indruk over het parcours en het evenement.

Reserveren

Extra opties