Girona MTB Challenge

Reis-informatie

Data: 27 april t/m 4 mei 2020.    Overleg als je eerder/ later wilt komen/ weggaan. De 3 daagse wedstrijd is 1, 2 en 3 mei

Doelgroep: voor de fanatieke recreatieve MTB’er. Niet fietsende partners zijn ook welkom!

Reis gaat door bij: We hebben al genoeg deelnemers om de week door te laten gaan.

Prijs: €420,50 (incl: accommodatie voor 7 nachten, ontbijt, transport vliegveld Girona, wielershirt van Campo Bicicleta)

Het inschrijfgeld voor de MTB Challenge is nog niet inbegrepen bij onze weekprijs. Prijs vanaf €160,- bij inschrijving voor 30/09/2019 (wij regelen jouw inschrijving).

Accommodatie
Je verblijft in ons comfortabel fietshotel in het centrum van Girona. Onze prijs is opgemaakt op basis van een tweepersoonskamer. Reis je alleen en wil je een eigen kamer – dan is de prijs € 80,- hoger. Wil je liever een ander type verblijf? Neem dan contact met ons op.

Programma

Onze themaweek zal volledig in het teken staan van de ‘Girona MTB Challenge’ staan. Een jong evenement – dat de populariteit van Girona als mountainbike bestemming snel heeft vergroot. Ontdek de mooiste paden en single tracks rond de fietshoofdstad van Europa.

Deze week is voor fanatieke recreatieve mountainbikers. Belangrijk is dat je getraind hebt in de voorgaande maanden (minimaal 1 tot 3 keer per week). Enig niveauverschil in de groep is geen ramp, want we zullen ons de eerste dagen inhouden om fit aan de start van de MTB Challenge te starten. Bij veel niveauverschil splitsen we op in twee groepen.

Week-indeling

De drie etappes hebben de start en finish in het centrum van Girona. Het parcours van 2020 moet nog bekend gemaakt worden – maar verder lees je meer over onze weekindeling:

Op de reisdag 27 april zullen we beginnen met een korte en rustige in-kom rit. De twee dagen daarna gaan we delen van het parcours verkennen, acclimatiseren en hier en daar de techniek in de bergen verbeteren. De derde dag halen we aansluitend de startnummers op en maken we de fietsen klaar voor de volgende dag. Vanaf dag 4 gaat het grote avontuur beginnen!

Begeleiding

Deze week wordt begeleid door Willem Jan Post, onze ervaren Nederlandse wedstrijd mountainbiker. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van groepen op de MTB waar hij ook helpt met het verbeteren van de techniek. Hij was vorig jaar 8e in het algemeen klassement van deze Girona MTB Challenge. Bij eventueel opsplitsen van de groep fietst Paul Kneppers ook mee.

Extra informatie

Voor alle informatie over de MTB Challenge ga je naar de website van de organisatie.

Zodra het officiële parcours van 2020 bekend is gemaakt zullen we dat ook hier plaatsen.

Hieronder zie je drie korte video´s van de etappes van 2019:

Etappe 1, Etappe 2 & Etappe 3

Een langere video van de 3-daagse van Girona (2018 editie) vind je hiernaast. Zo krijg je een goed indruk over het parcours en het evenement.

Reserveren

Extra opties