Costa a Costa Pirineos

Na het grote succes van onze eerste Costa a Costa Pirineos week in 2022, gaan we in 2023 ook weer deze Spaanse Pyreneeen reis aanbieden!

In zeven etappes maak je al het moois van de Spaanse Pyreneeen mee. We starten in de middag van de aankomstdag met een proloog in het wielergekke San Sebastian, aan de Atlantische zee (het westen). De volgende ochtend begint de tocht waarmee je in 7 etappes van west naar oost door de Spaanse Pyreneeën fietst. Voor de avonden hebben we onze vaste restaurants met goede menu´s en is er tijd om de verhalen van de dag uit te wisselen en de briefing voor de volgende dag.

Bij deze fietsreis gaat onze Coast to Coast begeleider mee voor verzorgingsposten onderweg, het verplaatsen van de bagage en de nodige aanmoedigingen tijdens de etappes. Een goede conditie is vereist voor de 7 etappes in de bergen (vraag ons eventueel om advies). Jij hoeft je geen zorgen te maken om de organisatie en alleen maar te genieten van de waanzinnig mooie berglandschappen en het afzien op de cols.

Je krijgt van ons vooraf het routeboek met de GPX tracks (met eventueel een leen Garmin). En je Bianchi huurfiets zal volledig op wens klaar staan in San Sebastian.

We adviseren om met de trein of vliegtuig naar het startpunt te reizen (en door ons je huurfiets daar klaar te laten zetten) en ook vanaf het eindpunt – Girona – kun je weer kiezen tussen vliegtuig en trein. Vraag ons eventueel om reisadvies. De reis is inclusief 7 nachten waarbij je de avond na de 7e etappe weer terug kunt reizen. Mocht je eventueel nog een nachtje in Girona willen verblijven, dan kun je er een nacht bij boeken.

Route:

Dag 1: Heenreis en een proloog/rondrit in de namiddag. 45 km & 600 hoogtemeters

Dag 2: 1e etappe: San Sebastian – Pamplona. Route A en B :115 km & 2600 hm 

De eerste etappe gaat door Spaans Baskenland. Het is een pittige rit, met twee korte klimmen (Alto de Aritxulegi en Dólmenes Lesaka), één lange (Alto Gorostieta-Gaina) en vooral heuvelachtige wegen door een groen landschap.

Dag 3: 2e etappe: Pamplona – Siresa. Route A:  132 km & 2.500 hm / Route B: 110km & 1.800 hm

Vandaag gaat grotendeels door Navarra. Ook vandaag gaat het op en af door heuvelachtig gebied. De eerste klim heeft de toepasselijke naam Alto de las Coronas. De langste klim van de dag, de Alto del Puerto de Matamachos,  ligt precies op de grens van Aragon en Huesca. Daarna vogt nog een smakelijk (klim)toetje voordat je het hotel bereikt.

Dag 4: 3e etappe: Siresa –Broto. Route A: 133 km & 2.400 hm / Route B: 118km & 1.700 hm

We verlaten de regio Navarra en vervolgen onze weg via Huesca en Aragon. De eerste lange klim is naar het klooster van San Juan de la Peña. Het hoogste punt van de dag is de Collado de Pedralva. 

Dag 5: 4e etappe:  Broto – El Pont de Suert  Route A: 130 km & 3.000 hm / Route B: 112 km & 2.300 hm

Voor het navigeren wordt dit een makkelijke dag. Qua inspanning zeker niet. Drie echte klimmen en een uitsmijter staan je te wachten. Vanuit het vertrek begin je eigenlijk meteen aan de Barranco Las Gloces. De langste van vandaag is de Alto de Bonansa.

1e klim: Barranco Las Gloces 11km 500hm, 2e klim: Fordada del Toscar 10km 400hm, 3e klim 12km 400hm, 4e klim: Alto de Bonansa 15km 510hm

Dag 6: 5e etappe: El Pont de Suert – La Seu d’Urgell. Route A en B: 115 km & 2.442 hm

Vandaag verlaten we Aragon en fietsen Catalonië in. Op het programma staan drie mooie klimmen. De eerste eerste de Port de la Crue de Perves, daarna volgt een schitterende klim naar 1700 met hoogte en de uitsmijter en tevens de langste is de Puerto del Cantó.

Dag 7: La Seu d’Urgell – Ripoll. Route A: 150 km & 2.900 hm /  Route B: 120 km & 2.300 hm 

Vandaag een pittige dag met een lange etappe en veel hoogtemeters. Vier heuse klimmen staan je te wachten. De eerste is de Mirador de la Trava, vervolgens de Coll de Port, daarna de klim bij Serra dels Lladres en voordat je van een warme douche en een hersteldrankje kunt genieten moet je nog afrekenen met de Coll de Merolla. Voor het slapen gaan zal je moe maar voldaan op deze etappe terugkijken.

Dag 8: Ripoll – L’Escala – Girona  Route A: 152 km & 1575 hm / Route B: 133 km & 1.450 hm

De laatste etappe van deze prachtige fietsreis alweer. Opnieuw een lange etappe. Echter: deze gaat voornamelijk bergafwaarts. Wel wacht eerst nog de Coll de Canes op je waarop je je toegenomen klimcapaciteiten kunt tonen. Bij Olot is er nog een kleine klim, de Volca de Croscàt. Daarna vlieg je naar de kust in L’Escala. Daar tik je even de Costa Brava aan en bij goed weer kun je een duik nemen. Tot slot fietsen we naar Girona en zetten we een hele mooi punt achter de reis.

Costa a Costa week voor individuele inschrijving

Groepsboekingen mogen het hele jaar door en één keer per jaar organiseren we een gezamenlijke Costa a Costa waar je je individueel mag inschrijven. Dit zijn ontzettende leuke en gezellige weken waarbij je met andere (nog voor jou onbekende) fietsers dit avontuur mee aangaat. Kleine groepjes zijn uiteraard ook welkom.

Voor 2023 gaat het om deze week:

  • 17 t/m 24 september 2023

Voor boeken ga je naar het reserveringsformulier hieronder en vul je de data in van de week waar jij graag bij wilt aansluiten.

Prijs

De prijs is € 1.530 per persoon. Zowel voor onze aansluit-week als voor groepsboekingen vanaf 8 personen. Dit is inclusief:

– 7 hotelovernachtingen in mooie fietsvriendelijke hotels
– Vol pension: ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en wielervoeding (reepjes en gelletjes).
Bianchi Infinito huurfiets
– Onze begeleider mee gedurende de hele reis, bij groepen van 14+ personen twee begeleiders.
– Bagagevervoer van hotel naar hotel
– Route en informatie boek
– Een leen Garmin (fiets GPS) met de routes

De prijs is exclusief de reis tussen Nederland en de Pyreneeën (vraag ons naar opties) en de drankjes gedurende de week.

Voor extra opties ga je naar het reservering formulier hieronder. Als je een nacht in Girona, na de laatste etappe, bij wit boeken (een 8e nacht), geef dat aan bij extra opmerkingen.

* Vraag ons voor prijzen voor groepsboekingen van minder dan 8 personen.

Reserveren

Booking

    Extra opties