Coast to Coast Pyreneeën

LET OP! We hebben onze Coast to Coast week ondergebracht naar onze 2e website www.fietseningirona.nl –> https://www.fietseningirona.nl/event/gezamenlijke-coast-to-coast-pyreneeen/.

Campo Bicicleta is zich meer gaan richten op trainen en wedstrijden. FietsenInGirona focussen we ons op het genieten van het fietsen in mooie omgevingen.

Reis-informatie – OUD – :

Data: 5 t/m 12 september 2020

Doelgroep: voor recreatieve fietsers die willen genieten van de Pyreneeën. Een goede conditie is vereist voor 6 etappes in de bergen.

Reis gaat door bij: We hebben nog 2 plekjes vrij!

Prijs: € 849,-   (incl. onze profesionale coast to coast begeleider, 7 hotel overnachtingen, ontbijt en lunchpakket. Excl. diner en de reis tussen Nederland en de Pyreneeën/startplek Hendaye).

Accommodatie: Elke nacht verblijven we in hotels op de route. Stuk voor stuk mooie, gezellige en fietsvriendelijke hotels. Het verblijf is op basis van tweepersoonskamers. Tegen een extra betaling van € 230,- kun je ook een eigen kamer reserveren.

 

Beschrijving:

Voor het vierde jaar op rij gaan we met een groep naar de Pyreneeën voor deze prachtige Coast to Coast tocht. Campo Bicicleta verzorgt het verblijf (incl. ontbijt), informatie over de routes, de verzorging tijdens de etappes, de lunch en het bagage-vervoer. ’s Avonds dineren we met de hele groep in een restaurant.

De Coast to Coast route start in het schilderachtige Baskische kustdorp Hendaye. Nadat iedereen op eigen gelegenheid in Hendaye is aangekomen (vraag ons naar info over de reis) fietsen we in de namiddag een korte proloog om rustig de reis uit de benen te trappen.

De volgende ochtend begint de tocht waarmee je in 6 etappes van west naar oost door de Pyreneeën fietst. Elke dag hebben we twee route-opties: een korte en lange variant. We starten ’s ochtends met een uitgebreide briefing over de etappe. ’s Avonds is er tijdens het diner tijd om de verhalen van de dag uit te wisselen.

Route:

Dag 1: Heenreis en een proloog/rondrit in de namiddag. 45 km & 600 hoogtemeters
Dag 2: Hendaye – Oloron Sainte Marie. Route: 134 km & 2.330 hoogtemeters (één route-optie)
De eerste etappe gaat door Frans Baskenland. Het is een pittige eerste rit, met drie korte klimmetjes en vooral heuvelachtige wegen door een groen landschap.
Dag 3: Oloron Sainte Marie – Argeles Gazost. Optie A: 83 km & 2.400 hoogtemeters,  Optie B: 106 km & 3.095 hoogtemeters
Etappe 2 brengt je naar de eerste bekende cols. De lange route gaat over Col de Marie Blanque, Col d’Aubisque en Col de Soulor. De korte route slaat de eerste col over.
Dag 4: Argeles Gazost – Bagneres de Luchon. Optie A: 112 km & 2.530 hoogtemeters,  Optie B: 121 km & 3.800 hoogtemeters
De koninginnenrit van de Coast to Coast. De lange route gaat over Col du Tourmalet, Hourquette d’Ancizan en Col de Peyresourde. De kortere route gaat via Lourdes om de Tourmalet heen.
Dag 5: Bagneres de Luchon – Biert. Optie A: 101 km & 2.400 hoogtemeters, Optie B: 123 km & 3.200 hoogtemeters
De vierde etappe start voor beide routes gelijk met de Col de Mente en Portet d’Aspet. De lange route neemt je daarna nog mee naar de onontdekte Col de la Core.
Dag 6: Biert – Quillan. Optie A: 114 km & 2.200 hoogtemeters, Optie B: 138 km & 3.000 hoogtemeters
Vanaf de start stijgen we naar Col de Port en de Pas de Souloumbrie. De lange route neemt je daarna mee naar de top van de Col de Marmare en Col de Pailheres (2001 meter).
Dag 7: Quillan – Cerbère. Route: 140 km & 2.200 hoogtemeters (één route-optie)
De laatste etappe heeft één route-optie naar de finish. De col van de dag is Col de Jau en na de afdaling rijden we over relatief vlakke wegen naar de Middellandse Zee.
Dag 8: Terugreis.

Reserveren

    Extra opties