Coast to Coast Pyreneeën

Beleef met ons dit onvergetelijk Pyreneeen avontuur; In zes etappes maak je al het moois van de Pyreneeen mee. We starten in de middag van de aankomstdag met een proloog in het schilderachtige Baskische kustdorp Hendaye, aan de Atlantische zee (het westen). De volgende ochtend begint de tocht waarmee je in 6 etappes van west naar oost door de Pyreneeën fietst. Voor de avonden hebben we onze vaste restaurants met goede menu´s en is er tijd om de verhalen van de dag uit te wisselen en de briefing voor de volgende dag.

Bij groepen tot 13 personen gaat één van onze Coast to Coast begeleiders mee en bij groepen van 14 of meer gaan er twee verzorgers mee. Onze enthousiaste verzorgers organiseren elke dag een koffiestop en een lunchstop, de nodige aanmoedigingen tijdens de etappes, het verplaatsen van de bagage en de organisatie van het ontbijten en avondeten. Jij hoeft je geen zorgen te maken om de organisatie en alleen maar te genieten van de waanzinnig mooie berglandschappen en het afzien op de cols.

Een goede conditie is vereist voor de 6 etappes in de bergen (vraag ons eventueel om advies).

Je krijgt van ons vooraf het routeboek met de GPX tracks (met eventueel een leenGarmin). Voor de meeste dagen hebben we twee route versies waar je bij route “zwart” één extra col meepakt. Je kunt per dag kiezen welke route je pakt.

We adviseren we om met de trein naar het startpunt te reizen en ook vanaf het eindpunt weer met de trein terug naar Nederland. Dit zijn comfortabele reizen en zowel het hotel in Hendaye (startpunt) als in Banyuls-sur-mer  (eindpunt) liggen dicht bij het treinstation waar de TGV heengaat. In Hendaye staat je Bianchi huurfiets op maat en wens klaar en aan het eind van de week lever je de fiets weer in.

Wees op tijd met boeken omdat we samenwerken met kleine hotels die een beperkte beschikbaarheid hebben. Geschikte maanden (ivm de temperatuur in het hooggebergte) voor deze reis zijn juni, juli, augustus en september. Onze aansluitweek is 7 – 14 september 2024.

Route:

Dag 1: Heenreis en een proloog/rondrit in de namiddag. 45 km & 600 hoogtemeters

Dag 2: Hendaye – Oloron Sainte Marie. Route: 134 km & 2.330 hoogtemeters (één route-optie)
De eerste etappe gaat door Frans Baskenland. Het is een pittige eerste rit, met drie korte klimmetjes en vooral heuvelachtige wegen door een groen landschap.

Dag 3: Oloron Sainte Marie – Argeles Gazost. Optie A: 83 km & 2.400 hoogtemeters,  Optie B: 106 km & 3.095 hoogtemeters
Etappe 2 brengt je naar de eerste bekende cols. De lange route gaat over Col de Marie Blanque, Col d’Aubisque en Col de Soulor. De korte route slaat de eerste col over.

Dag 4: Argeles Gazost – Bagneres de Luchon. Optie A: 112 km & 2.530 hoogtemeters,  Optie B: 121 km & 3.800 hoogtemeters
De koninginnenrit van de Coast to Coast. De lange route gaat over Col du Tourmalet, Hourquette d’Ancizan en Col de Peyresourde. De kortere route gaat via Lourdes om de Tourmalet heen.

Dag 5: Bagneres de Luchon – Biert. Optie A: 101 km & 2.400 hoogtemeters, Optie B: 123 km & 3.200 hoogtemeters
De vierde etappe start voor beide routes gelijk met de Col de Mente en Portet d’Aspet. De lange route neemt je daarna nog mee naar de onontdekte Col de la Core.

Dag 6: Biert – Quillan. Optie A: 114 km & 2.200 hoogtemeters, Optie B: 138 km & 3.000 hoogtemeters
Vanaf de start stijgen we naar Col de Port en de Pas de Souloumbrie. De lange route neemt je daarna mee naar de top van de Col de Marmare en Col de Pailheres (2001 meter).

Dag 7: Quillan – Banyuls-sur-mer. Route: 140 km & 2.200 hoogtemeters (één route-optie)
De laatste etappe heeft één route-optie naar de finish. De col van de dag is Col de Jau en na de afdaling rijden we over relatief vlakke wegen naar de Middellandse Zee.

Dag 8: Terugreis.

Coast to Coast weken voor individuele inschrijving

Groepsboekingen mogen het hele jaar door en één keer per jaar organiseren we een gezamenlijke Coast to Coast waar je je individueel mag inschrijven. Dit zijn ontzettende leuke en gezellige weken waarbij je met andere (nog voor jou onbekende) fietsers dit avontuur mee aangaat. Kleine groepjes zijn uiteraard ook welkom.

Voor 2024 gaat het om deze week:

  • 7 t/m 14 september 2024

Voor boeken ga je naar het reserveringsformulier hieronder en vul je de data in van de week waar jij graag bij wilt aansluiten.

Prijs

De prijs is € 1.630 per persoon. Zowel voor onze aansluit-weken als voor groepsboekingen vanaf 8 personen. Dit is inclusief:

– 7 hotelovernachtingen in mooie fietsvriendelijke hotels
– Vol pension: ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en wielervoeding (reepjes en gelletjes).
Bianchi Infinito huurfiets
– Onze begeleider mee gedurende de hele reis, bij groepen van 14+ personen twee begeleiders.
– Bagagevervoer van hotel naar hotel
– Route en informatie boek
– Een leen Garmin (fiets GPS) met de routes

De prijs is exclusief de reis tussen Nederland en de Pyreneeën (vraag ons naar opties) en de drankjes gedurende de week.

Voor extra opties ga je naar het reservering formulier hieronder.

 

Reserveren

Booking

    Extra opties