Coast to Coast Pyreneeën – Zomer

Reis-informatie:

Data: 3 t/m 10 augustus 2019

Reis gaat door bij: bij een groepsgrootte van minimaal 8 personen. We hebben nog plaatsen vrij.

Prijs: € 849,-   (incl. 7 hotel overnachtingen, ontbijt en lunchpakket.    Excl. het avondeten en de reis tussen Nederland en de Pyreneeën/startplek Hendaye).

Accommodatie: Elke nacht zullen we in een ander hotel op de route verblijven. Het zijn stuk voor stuk mooie, gezellige en fietsvriendelijke hotels. Het verblijf is op basis van een tweepersoonskamer. Extra kosten voor een eenpersoonskamer zijn: €150,-.

Opmerking: De Coast to Coast rijden we ook van 31 augustus t/m 7 september 2019 – we hebben nog 1 plek vrij voor deze reis.

Beschrijving:

Er gaat vanuit Campo Bicicleta één begeleider mee. Jij hoeft je niet druk te maken over o.a. verblijf onderweg, informatie over de routes, de verzorging tijdens de etappes, de lunch en het bagage-vervoer. ’s Avonds reserveren we een plaats in een restaurant voor de hele groep.

De Coast to Coast route start in het schilderachtige, Baskische kustdorp Hendaye. Nadat iedereen op eigen gelegenheid in Hendaye is aangekomen (vraag ons naar info over de reis) fietsen we in de namiddag een korte proloog om rustig de reis uit de benen te trappen.

De volgende ochtend begint de tocht waarmee je in 6 etappes van west naar oost door de Pyreneeën fietst. Elke dag hebben we twee route-opties: een korte en lange variant. Iedere dag geven we een uitgebreide briefing over de etappe en ’s avonds is er tijdens het diner tijd om de verhalen van de dag uit te wisselen.

Route:

Dag 1: Heenreis en een proloog/ rondrit in de namiddag. 45 km & 700 hoogtemeters
Dag 2: Hendaye – Oloron Sainte Marie. Route: 130 km & 2.700 hoogtemeters (één route-optie)
De eerste etappe gaat door Frans Baskenland. Het is een pittige eerste rit, met drie korte klimmetjes en vooral heuvelachtige wegen. Bekende klim: Col d’Ipharlatze.
Dag 3: Oloron Sainte Marie – Argeles Gazost. Optie A: 83 km & 2.400 hoogtemeters,  Optie B: 106 km & 3.550 hoogtemeters
Etappe 2 voert je naar de eerste bekende cols. De lange route gaat over Col de Marie Blanque, Col d’Aubisque en Col de Soulor. De korte route slaat de eerste col over.
Dag 4: Argeles Gazost – Bagneres de Luchon. Optie A: 113 km & 3.200 hoogtemeters,  Optie B: 123 km & 4.800 hoogtemeters
De koninginnenrit van de Coast to Coast. De lange route gaat over Col du Tourmalet, Hourquette d’Ancizan en Col de Peyresourde. De kortere route gaat via Lourdes om de Tourmalet heen.
Dag 5: Bagneres de Luchon – Massat. Optie A: 104 km & 2.100 hoogtemeters, Optie B: 126 km & 3.200 hoogtemeters
De vierde etappe start voor beide routes gelijk met de Col de Mente en Portet d’Aspet. De lange route neemt je daarna nog mee naar Col de la Core.
Dag 6: Massat – Belvianes et Cavirac. Optie A: 116 km & 2.300 hoogtemeters, Optie B: 134 km & 3.300 hoogtemeters
Vanaf de start stijgen we naar Col de Port en de Pas de Souloumbrie. De lange route neemt je daarna mee naar de top van de Col de Marmare en Col de Pailheres (2001 meter).
Dag 7: Belvianes et Cavirac – Cerbère. Route: 137 km & 2.600 hoogtemeters (één route-optie)
De laatste etappe heeft één route-optie naar de finish. De col van de dag is Col de Jau en na de afdaling gaat over relatief vlakke wegen naar de Middellandse Zee.
Dag 8: Terugreis.

Reserveren

Extra opties