Gravelen in Girona

Het is een paradox die in mijn hoofd speelt. Het weerhoudt me ervan dit verhaal met een ongekend enthousiasme op te tuigen. Oke, ik zal eerlijk zijn – stiekem wil ik helemaal niet dat ‘iedereen’ de gravelpaden rond Girona gaat ontdekken. Confessie is gedaan, bij deze.

Ik zou niemand het genot van het rijden over gravelpaden willen ontzeggen. En, begrijp me niet verkeerd – ik ben de eerste die jou zou willen meenemen op een gravelavontuur rond Girona. Maar, iedere fietser weet ook dat niets zo leuk is als ‘de weg voor jou alleen hebben’. Bekentenis nummer twee: ook fietsers doen niets liever dan het ‘allereerste liftje pakken’ – zoals de hemel voor wintersporters eruit ziet. Open piste, geen sporen van andere avonturiers.

Want wat is er nu heerlijker dan je alleen in de natuur wanen? Alleen het knisperende geluid van je banden op het grind. En de geluiden uit het bos waar je doorheen rijdt. Het kan je de kriebels bezorgen, een solo-missie door de natuur – maar het is vooral ook datgene wat gravelen zo mooi maakt.

Verder lezen

Gearchiveerd onder: Geen onderdeel van een categorie

Bianchi Aria Disc review

Wat een machine is dit! Ik zet aan, sta op de pedalen en hoor de banden zoeven over het asfalt. Ik trek een kort sprintje en voel de fiets vooruit schieten. Wat een heerlijk gevoel als een fiets je zelfvertrouwen geeft. Of je echt harder gaat? Niet te bewijzen. Maar het voelt goed!

Verder lezen

Gearchiveerd onder: NieuwsGelabeld met: ,

Samenwerking met Hotel Margarit

Het is december 2018 als we met het team van Campo Bicicleta op het dak staan van Hotel Margarit. We hebben net een rondleiding gekregen door het hotel.

Het plan om een fietshotel te creëren wordt dan werkelijkheid. In 2019 komt er een vaste accommodatie voor de klanten van Campo Bicicleta. Hotel Margarit is onze nieuwe partner.

Verder lezen
Gearchiveerd onder: NieuwsGelabeld met: ,

Reizen naar Girona

In de winter van 2018/2019, met uitloop naar het voorjaar van 2019, zijn er minder vluchten ingepland door RyanAir vanaf Eindhoven naar Girona. Andere jaren was de vluchtoptie via RyanAir ideaal als je vroeg in het jaar naar Girona wilde reizen

Helaas, door het aangepaste vluchtschema hebben ook fietsers minder opties bij het vinden van een vlucht naar Girona.

Veel trainingsweken die wij op de kalender hebben staan starten op maandag. Met het huidige vluchtschema op Girona is het niet mogelijk om op maandag aan te komen. Om die reden hebben we een aantal alternatieven – zodat je toch kunt aansluiten bij onze thema-weken in het voorjaar van 2019:

Verder lezen

Gearchiveerd onder: Nieuws

Camino Catalan

Je kunt in Spanje gaan wonen, maar toch – in november klettert ook hier de regen tegen de ramen. Net op het moment dat ik overweeg een ticket naar de tropen te boeken krijg ik een appje van Luke uit Bristol. ‘Hey, I’m tempted to do a bike trip from Girona. Want to join?’. Een dergelijk scenario lees je vaak bij insta-waardige hipsters die een internationaal ‘#cyclinglife’ hebben – toch, ik greep deze kans.

Verder lezen

Gearchiveerd onder: Reisverslag